Mam dla Ciebie przepis na kebab z wołowiny!

Mam dla Ciebie przepis na kebab z wołowiny!

Wszyscy mięsożercy wiedzą, że wołowinka jest pyszna i że można zrobić z niej wiele ciekawych dań. Dziś chcę opisać Wam jedno z nich, które mi i mojej rodzinie smakuje wyjątkowo. Chodzi mi o kebab z wołowiny podawany w tortilli. Mam nadzieję, że moja metodologia przypadnie Ci do gustu i zechcesz z tego przepisu skorzystać. Z mojej strony mogę tylko zaznaczyć, że przepis jest dobry, a danie smakuje wyśmienicie!

Aby przygotować danie, o którym mówię musimy zaopatrzyć się w szereg składników. W pierwszej kolejności trzeba mieć piękne kawałek wołowiny. Trzeba też mieć rzecz jasna tortillę. Ale na tym nie koniec. Ważnym elementem każdego kebaba jest sałatka, którą przyrządzić trzeba z warzyw takich jak: kapusta pekińska, pomidor, ogórek, cebula. No i istotny jest też sos czosnkowy, który zrobić można z jogurtu naturalnego i majonezu w proporcjach 3:1, do których dodaje się wyciśnięte trzy ząbki czosnku. Kluczowe są też przyprawy, których trzeba użyć, czyli przyprawy kebab do mięsa, a także sól i pieprz, ale to snadardzik, który zna każdy nawet nie pracując z restauracji z kebabem jak Saint Karas.

Kiedy mamy już wszystko, co potrzebne jest do przygotowania takiego dania możemy zacząć od przygotowania mięsa. Najpierw kroimy je na drobne kawałki, następnie przyprawiamy i zaczynamy smażyć na patelni z tłuszczem. W międzyczasie na drugiej patelni lekko podgrzewamy tortillę, na której rozkładamy usmażone już mięso. Do niego dodajemy ilość warzyw, która pozwoli na sprawne zwinięcie tortilli.

Wszystko zalewamy sosem. Tortillę zwijamy dbając o to, aby jej konstrukcja była stabilna i aby jadło się to wygodnie.

I to tyle. Prawda, że proste? Jeśli masz chwilę czasu, to przepis wykorzystaj, zapewniam, że się opłaca.

You may also like...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *